Contactpersonen

De collega’s van Intelligence Group zetten zich dagelijks in om de grootste en mooiste (inter)nationale werkgevers van informatie te voorzien en lastige arbeidsmarkt, HR- en recruitmentvragen op te lossen. Daarin staan kwaliteit, innovatief denkvermogen, moderne analyse- en data aanpakken centraal op een werkplek die zich typeert als ‘relaxt’, inhoudelijk en gericht op (persoonlijke)groei. Samen werken we aan een legacy op de Nederlandse arbeidsmarkt die vraag en aanbod dichter bij elkaar moet brengen en een verschil kan maken in het leven van mensen en het succes van werkgevers.

Neem contact op met een van onderstaande collega's om te kijken wat we voor u kunnen betekenen. 

Geert-Jan Waasdorp

Geert-Jan Waasdorp is oprichter van Intelligence Group en mede grondlegger van onder andere de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, de Hogeschool voor Recruitment en het RecruitersGilde.

Hij adviseert werkgevers, variërend van data gedreven doelgroepgerichte werving, employability tot en met internationale recruitmentvraagstukken. Altijd vanuit feiten, en geïnspireerd vanuit honderden succesvolle praktijkvoorbeelden.

Geert-Jan is ondernemer, inspirerend spreker en auteur en leeft de arbeidsmarkt in al haar facetten. 


VĂ©ronique Oonk

Véronique werkt als Recruitment Intelligence Manager.

Zij adviseert organisaties bij de vertaling van recruitment- en branding vraagstukken naar een passende data-analyse of marktonderzoek.Véronique vertaalt data en onderzoeksresultaten in zowel praktische als strategische oplossingen.


Maaike Kooter

Maaike is de projectleider Employability.


Zij helpt organisaties bij het in kaart brengen en verbeteren van de employability van medewerkers en werkzoekenden. Adviseert hen bij het gebruik van arbeidsmarktdata voor SPP, mobiliteit en outplacement. En traint loopbaanprofessionals hoe ze meer grip krijgen op de externe arbeidsmarkt. 


Ben Rogmans

Ben Rogmans is managing partner van iG! en verantwoordelijk voor strategie, marketing en sales.


Hij houdt zich bezig met vragen rondom employability en arbeidsmarktkansen. Zijn focus ligt op de toepassing van onze arbeidsmarktkansenrapporten in de financiële wereld (hypotheken en verzekeringen) en bij grote mobiliteitsprojecten.