Privacy statement

Dit is het privacy statement van Intelligence Group B.V. (Intelligence Group). Goed dat u het privacy statement raadpleegt. Dat betekent dat u het belangrijk vindt wat er met uw gegevens gebeurt. Dat vinden wij ook erg belangrijk! Vandaar dat we dit beleid voor u hebben opgesteld. We gaan zorgvuldig, vertrouwelijk en veilig om met uw gegevens en we zorgen ervoor dat elke verwerking van uw gegevens voldoet aan de toepasselijke wet- en regelgeving. We streven ernaar dat de verwerking rechtmatig, behoorlijk en transparant is.

Dit privacy statement kan gewijzigd worden indien nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. In het privacy statement wordt altijd de laatste datum van wijziging getoond. Dit privacy statement is voor het laatst gewijzigd op 18 april 2018.

 

Wie is verantwoordelijk voor uw gegevens?
Intelligence Group B.V., gevestigd aan de Marconistraat 16, 3029AK te Rotterdam, is de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens zoals beschreven in dit privacy statement. Conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming hebben wij een Functionaris Gegevensbescherming aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens bij wie u terecht kan met vragen en opmerkingen over dit beleid. De Functionaris Gegevensbescherming van Intelligence Group is Didi van Wetten, te bereiken via 088-730 2800 of informatiebeveiliging@intelligence-group.nl. Een reactie komt altijd binnen 48 uur binnen werkdagen.

 

Voor wie is dit privacy statement van toepassing?
Dit privacy statement is van toepassing op alle gebruikers van de website van www.intelligence-group.nl. We onderscheiden daarbinnen verschillende groepen en voor elke groep wordt een apart beleid gehanteerd.

Klanten: bedrijven of zzp’ers die gebruik maken van een van de diensten van Intelligence Group. Dat kan bijvoorbeeld het DoelgroepenDashboard zijn, maar ook een bedrijf dat deelneemt aan een workshop wordt als een klant gezien.

Prospects: websitebezoekers die hun gegevens achter laten via de website intelligence-group.nl om zich in te schrijven voor een demo, een informatieverzoek, het downloaden van een whitepaper, het inschrijven voor de nieuwsbrief en het aanmelden voor seminars, evenementen, workshops of webinars.

Websitebezoekers: websitebezoekers wiens websitegedrag wordt opgeslagen middels cookies. Lees hieronder meer over cookies.

Sollicitanten: websitebezoekers die een sollicitatieformulier invullen op de website en hun gegevens voor sollicitatiedoeleinden achter laten of een open sollicitatie per e-mail versturen.

 

Voor welke gegevens is dit privacy statement van toepassing?
Dit privacy statement is van toepassing op alle gegevens die Intelligence Group verwerkt (dat wil zeggen: verzamelt, verwerkt en opslaat) van gebruikers van de website www.intelligence-group.nl. We hanteren daarbij de privacy by default regel: we vragen alleen de strikt noodzakelijke informatie. Per groep wordt de volgende data verzameld:

Klanten: naam, contactgegevens, facturatiegegevens en inloggegevens.

Prospects: naam, contactgegevens en de inschrijfdatum in het systeem.

Websitebezoekers: websitegedrag door middel van cookies.

Sollicitanten: contactgegevens, curriculum vitae en soms een motivatiebrief.

 

  • Wat is een cookie?

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een klein, eenvoudig bestand dat met pagina’s van deze website (en/of Flash-applicaties) wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

  • Sessie cookies

Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website u met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra u uw webbrowser afsluit.

  • Permanente cookies

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij u herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer u toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoeft u niet steeds uw voorkeuren te herhalen waardoor u tijd bespaart en prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kunt u verwijderen via de instellingen van uw browser.

  • Cookies voor analytische doeleinden

Via onze website wordt een cookie geplaatst van Hotjar, ActivCampaign en het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze diensten om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens. Nadere informatie over privacy in Google Analytics kunt u hier terugvinden.

Hotjar slaat cookies op in uw browser om goed te kunnen werken. Deze cookies zijn nodig om uw bezoek over meerdere pagina’s/sessie te identificeren om zo de correcte inhoud te tonen zoals widgets voor feedback. De informatie die Hotjar verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Nadere informatie over privacy in Hotjar kunt u hier terugvinden.

Activ Campaign slaat cookies op in uw browser om goed te kunnen werken. Deze cookies zijn nodig om te herkennen of u zich wel of niet al heeft ingeschreven voor onze lijsten en om u van relevante content te voorzien op basis van uw bezoek. Nadere informatie over privacy in Activ Campaign kunt u hier terugvinden.

  • Gebruik van sociale media

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook, LinkedIn en Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

  • In- en uitschakelen van cookies

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kunt u vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van uw browser.

  • Meer informatie over cookies

Op de volgende websites kunt u meer informatie over cookies vinden:

ICTRecht: Achtergrond Cookiewet

Consumentenbond: “Wat zijn cookies?”

Your Online Choices: “A guide to online behavioural advertising”

 

Wat zijn de rechtsgronden en doeleinden van de verwerking van uw gegevens?
We verwerken gegevens op onderstaande rechtsgronden en alleen met onderstaande doeleinden en doeleinden die daaraan verenigbaar zijn.

Prospects: de rechtsgrond is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst, namelijk het kunnen faciliteren en toesturen van de gevraagde informatie. Wanneer iemand zich inschrijft voor een nieuwsbrief of evenement, hebben wij contactgegevens nodig om aan de dienstverlening te kunnen voldoen. Het doeleinde; het toesturen van de gevraagde informatie of het contact opnemen om te informeren over een evenement, workshop of demo.

Klanten: de rechtsgrond is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst, namelijk het verschaffen van toegang tot en/of informatie over een bepaald product of dienstverlening. Het doeleinde: toegang verlenen tot een product of informatie toesturen over een evenement, workshop of demo.

Websitebezoekers: de rechtsgrond is toestemming: de websitebezoeker geeft wel of geen toestemming om zijn of haar websitegedrag te mogen verwerken middels cookies. Het doeleinde: het optimaliseren van de website.

Sollicitanten: de rechtsgrond is toestemming: de sollicitant geeft toestemming om zijn of haar sollicitatiegegevens te verwerken. Het doeleinde: de sollicitatie beoordelen en contact opnemen met de sollicitant hierover.

Indien er geen toestemming wordt verleend, mogen de gegevens niet worden verwerkt. De websitebezoeker kan de website dan gewoon blijven bezoeken. De sollicitant kan zijn of haar sollicitatie dan niet versturen.

 

Wie heeft er nog meer toegang tot uw gegevens?
Prospects: niemand. Alleen medewerkers van Intelligence Group.

Klanten: niemand. Alleen medewerkers van Intelligence Group.

Websitebezoekers: Google Analytics, Hotjar, Activ Campaign en de website ontwikkelaar.

Sollicitanten: niemand. Alleen medewerkers van Intelligence Group. Mocht Intelligence Group een sollicitant geschikt achten voor een andere werkmaatschappij, dan zal dit altijd eerst overlegd worden met de sollicitant en dient de sollicitant toestemming te geven alvorens de sollicitant wordt besproken met een ander bedrijf.

 

Hoe lang bewaren we uw gegevens?
Prospects: 3 maanden na inschrijving, met uitzondering op het inschrijven voor de nieuwsbrief.

Klanten: tot 1 jaar na beëindiging van het contract.

Websitebezoekers:  6 maanden.

Sollicitanten: tot 1 jaar na de sollicitatie.

 

Welke rechten heeft u als betrokkene? En hoe geven wij hier gehoor aan?
Als betrokkene (degene wiens persoonsgegevens verwerkt worden) heeft u diverse rechten die u aan kunt wenden. Dat zijn de volgende rechten:

1. Recht van inzage: u heeft het recht om in te zien welke persoonsgegevens wij van u verzamelen.
2. Recht op rectificatie: u heeft het recht om de persoonsgegevens die wij verzamelen te laten corrigeren indien deze gegevens niet (meer) correct zijn.
3. Recht op wissen/vergeten te worden: u heeft het recht om de persoonsgegevens die wij verzamelen te laten verwijderen.
4. Recht op beperking: u heeft het recht om de verwerking van uw persoonsgegevens tijdelijk ‘stil te laten zetten’ in bepaalde situaties.
5. Recht op dataportabiliteit: u heeft het recht om een kopie op te vragen (en te krijgen) van de persoonsgegevens die we van u verwerken. Dit geven we terug in een gangbare en machineleesbare vorm, zoals Excel of Word.
6. Recht op bezwaar: u heeft het recht om onder omstandigheden bezwaar te maken tegen de (verdere) verwerking van gegevens.
7. Recht op intrekken toestemming: u heeft het recht om de toestemming die u heeft gegeven voor het verwerken van persoonsgegevens in te trekken.

Deze rechten kunt u aanwenden door te bellen naar 088-730 2800 of te mailen naar informatiebeveiliging@intelligence-group.nl. Didi van Wetten (Functionaris Gegevensbescherming) zal dan contact met u opnemen.

 

ISO 27001
Intelligence Group is ISO 27001 gecertificeerd. ISO 27001 is een ISO standaard voor informatiebeveiliging. De norm specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS) in het kader van de algemene bedrijfsrisico's voor de organisatie. Vanuit ISO 27001 besteden wij in ons dagelijks werk continue aandacht aan informatiebeveiligingsrisico’s, het correct verwerken van persoonsgegevens en privacy. De certificering is uitgevoerd door DNV GL Business Assurance UK. Klik hier om het actuele certificaat te downloaden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor ons privacy- en cookiebeleid. Cookies accepteren